Όροι & Προϋποθέσεις

eazyrent.gr

Όροι Ενοικίασης

Άδεια οδήγησης: Η άδεια του οδηγού του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης.
Η EazyRent στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να δεχτεί μία Εθνική Άδεια Οδήγησης εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία & Φινλανδία.
Η EazyRent στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να δεχτεί μία Εθνική Άδεια Οδήγησης, με βασική προϋπόθεση ότι είναι με Λατινικούς Χαρακτήρες, εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλβανία, Αρμενία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Βόρεια Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Γεωργία, Γκάνα, Γουιάνα, Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, Εκουαδόρ, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κιργιζία, Κονγκό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λιβερία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μογγολία, Μολδαβία, Μονακό, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πακιστάν, Περού, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Τατζικιστάν, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Τυνησία, Φιλιππίνες & Χιλή.
Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το νόμο, εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αυστραλία, Β. Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιαπωνία, Καναδάς, Κίνα κ.α. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.
Επιπλέον Οδηγός Η χρέωση για χρήση του αυτοκινήτου από επιπλέον οδηγούς είναι €4 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €40, συν ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο, ανά οδηγό.
Καύσιμα Τα καύσιμα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ενοικιαστή.
Εκμίσθωση εκτός συνόρων Απαγορεύεται ρητά η έξοδος των αυτοκινήτων της EazyRent από τα ελληνικά σύνορα.
Μεταφορά με πλοίο Απαγορεύεται η φόρτωση των αυτοκινήτων σε πλοίο χωρίς την γραπτή συγκατάθεση της EazyRent.

The road to success and the road to failure are almost exactly the same
Ασφαλιστική Κάλυψη Η προσφορά σας θα περιλαμβάνει τη βασική ασφάλιση. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καλύψεις εάν χρειάζεται . Απλά ζητήστε το μας όταν παραλάβετε το αυτοκίνητό σας ή και τηλεφωνικά από πριν.Όλα τα οχήματα της EazyRent καλύπτονται για αστική ευθύνη έναντι τρίτων, όπως απαιτείται από το νόμο. Αυτό περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασής σας. Απαλλαγή ζημιών από σύγκρουση (CDW): Γενικά, οι περισσότερες τιμές ενοικίασης περιλαμβάνουν κάλυψη για τις ζημιές του οχήματος – Εάν δεν περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή ενοικίασής σας, τότε υπάρχει κόστος απαλλαγής σε περιπτώσεις ζημιά ή ατυχήματος. Μπορείτε να διασταυρώσετε τι περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασής σας κατά την κράτηση ή επιλέγοντας την επιπλέον κάλυψη CDW. Εάν η ενοικίασή σας δεν σας καλύπτει με απαλλαγή για την αποζημίωση ζημιών, τότε θα είστε υπεύθυνοι για το κόστος επισκευής μέχρι την αξία αντικατάστασης του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από το αν είστε ο ιθύνων του ατυχήματος. Εάν είστε καλυμμένοι με απαλλαγή για ζημιές σε περίπτωση σύγκρουσης, τότε θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο το επιπλέον ποσό προς κάλυψη του κόστους επισκευής, και πάλι ανεξάρτητα από το αν είστε ο ιθύνων ή όχι.
Τρόπος Πληρωμής:  Για κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα πιστωτική κάρτα, ως εγγύηση, ακόμα και αν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά. Στην ιστοσελίδα της EazyRent υπάρχει η δυνατότητα της online προπληρωμής με κάρτα. Αυτή η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα του κύριου οδηγού, ο οποίος πρέπει να την έχει μαζί του κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Αν η κάρτα αυτή ΔΕΝ είναι πιστωτική, τότε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου Θα πρέπει επιπλέον ο οδηγός να επιδείξει μια προσωπική πιστωτική κάρτα, η οποία Θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση.
Δέσμευση Ποσού σε Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα: Το εκτιμώμενο ποσό της ενοικίασης και επιπλέον έως 100 ευρώ Θα πρέπει να εγκριθούν από την πιστωτική σας κάρτα κατά τη στιγμή της ενοικίασης. Το ποσό αυτό δεν Θα είναι πλέον διαθέσιμο για άμεση χρήση στην κάρτα σας και η αποδέσμευσή του μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, ανάλογα με την τράπεζά σας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η Τράπεζά σας για να ολοκληρώσει την αποδέσμευση των χρημάτων. Δεν Θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τραπεζικά τέλη ή τραπεζικά έξοδα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία.
Ηλικία οδηγού: Το κατώτατο όριο ηλικίας για ενοικίαση αυτοκινήτου είναι 21 ετών. Οδηγοί ηλικίας έως 25 ετών μπορούν να οδηγήσουν μόνο τις κατηγορίες αυτοκινήτων Eco, & Economy ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ο οδηγός πρέπει να είναι πάνω από 25 ετών.
Όριο Χιλιόμετρων: Όλες οι ενοικιάσεις 1-2 ημερών περιλαμβάνουν 200 χιλιόμετρα δωρεάν ανά ημέρα. Εάν ξεπεραστεί το συγκεκριμένο όριο τότε Θα υπάρξει χρέωση για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο που Θα πραγματοποιείται. Όλες οι ενοικιάσεις 3 ημερών και πάνω περιλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα.
Τροχαίες Παραβάσεις: Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις τροχαίες παραβάσεις και πληρώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα και τα έξοδα διαχείρισης που ανέρχονται σε €30 συν ΦΠΑ.
Παραλαβή & Επιστροφή του Αυτ/του: Η επιστροφή του αυτοκινήτου σε σταθμό διαφορετικό από τους προκαθορισμένους στο μισθωτήριο συμβόλαιο χρεώνεται με 10€, συν ΦΠΑ. Επιπλέον, χρεώνεται η χιλιομετρική διαφορά μεταξύ των δύο σταθμών με 0,75 € ανά χιλιόμετρο, συν ΦΠΑ.
Παραδόσεις εκτός ωρών εργασίας. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωρών εργασίας γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι 20€ συν ΦΠΑ. 
Χρέωση ακυρωτικών για τη μη παραλαβή του αυτοκινήτου. Χρέωση ακυρωτικών για την μη παραλαβή αυτοκινήτου επιδέχονται μόνο οι προπληρωμένες κρατήσεις και περιγράφεται αναλυτικά στους όρους κράτησης. Στις κρατήσεις με Πληρωμή στο Σταθμό δεν ισχύει χρέωση ακυρωτικών.
 
 

Όροι Κράτησης

Η online κράτηση σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση για ένα όχημα και προαιρετικά προϊόντα, για «παραλαβή» σε συγκεκριμένη ώρα, ημερομηνία και τοποθεσία και για τη συμφωνηθείσα περίοδο ενοικίασης. Πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις ενοικίασης. Πρέπει να συμφωνήσετε και να υπογράψετε ένα μισθωτήριο συμβόλαιο.

Πληρωμή με Κατάθεση  ή Πληρωμή στο Σταθμό Ενοικίασης
Με τις κρατήσεις ‘Πληρώστε τώρα’, πληρώνετε για την ενοικίαση και τυχόν προαιρετικά προϊόντα όταν κάνετε κράτηση. Δεν είναι δυνατή η προπληρωμή όλων των προαιρετικών προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα που δεν μπορούν να προπληρωθούν online κατά την κράτηση υπόκεινται στους όρους “Πληρωμή στο σταθμό” και θα πληρώνονται απευθείας στο σταθμό ενοικίασης.

Τροποποίηση / Ακύρωση Κράτησης Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας (είτε πρόκειται για κράτηση Πληρωμή με κατάθεση είτε Πληρωμή σε σταθμό) οποιαδήποτε στιγμή πριν από την ημέρα που πρόκειται να παραλάβετε το όχημα, καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών ή διαχειρίζοντας την κράτησή σας online (εφόσον είναι εφικτό). Ενδέχεται να μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας την ημέρα παραλαβής, αλλά θα χρειαστεί να το ελέγξετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της EazyRent. Θα σας στείλουμε ένα νέο ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της κράτησης, το οποίο θα επιβεβαιώνει τα νέα σας στοιχεία κράτησης και το νέο ποσό της ενοικίασης ή την αποδοχή της ακύρωσης. Η ακύρωση την ημέρα της παραλαβής σε περίπτωση τραπεζικής  κατάθεσης έχει 50% κράτησης του ποσού ενοικίασης.  

 

logo eazy.r-01